A L U M D O O R S

Зачекайте

Preloader Loading Cancel.

Київ, проспект Науки, 45, офіс 214 + 38 (067) 107 66 77 Пн-Пт: 9.00-18.00

Як краще фарбувати та шпаклювати приховані двері?

22 Серпня, 2023 admin Comments Off

Полотно під фарбування – візитівка прихованих дверей. Існує декілька способів, як пофарбувати двері прихованого монтажу. Розглянемо найсучасніші та найбільш прийнятні.

ЧИМ ФАРБУВАТИ?

Дуже приємна особливість дверей прихованого монтажу ALUMDOORS в тому, що їх базове полотно під фарбування вже оброблено спеціальною універсальною ґрунтовкою, а отже – його можливо одразу фарбувати без додаткових приготувань. Яку фарбу обрати – оце вже питання, адже сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує велику кількість матеріалів. Досвідчені майстри радять зупинити вибір на фарбі з акриловою або поліуретановою базою, адже така фарба буде найбільш стійкою до зносу, а отже двері довше матимуть привабливий охайний вигляд. Проте, існує ряд чинників, які теж впливають на вибір фарби:

ЗАПАХ. Є фарби, що майже не мають неприємного токсичного запаху, а є й такі, якими фарбувати треба в спеціальному респіраторі, щоб захистити дихальні шляхи від шкідливого випаровування фарбуючої речовини. Якщо відсутність запаху в пріоритеті – найбільш популярна фарба – акрилова емаль. Вона надає полотну матової вишуканої текстури, але не стійка до зносу, отже якщо на меті пофарбувати двері на довго, акрил доведеться зверху покривати спеціальним лаком, а він все ж таки має характерний запах.

ЗНОСОСТІЙКІСТЬ. Недорога зносостійка фарба – алкідна емаль. Проте вона має неприємний запах, який буде у приміщенні досить довго незважаючи на провітрювання.

Обидва типи фарби можна самостійно придбати у будівельному маркеті. Але є ще третій варіант – довірити фарбування прихованих дверей професіоналам ALUMDOORS, замовивши відповідну послугу. В такому раз все, що залишається – обрати колір з RAL-палітри, а далі наші майстри все зроблять самі. Дверне полотно буде ретельно та якісно пофарбоване на нашому виробництві. Перевага – багатошарове фарбування спеціальною промисловою фарбою, яка дуже зносостійка та не має неприємного запаху. А головне – фарбування на виробництві на професійному обладнанні гарантує рівний та однорідний шар фарби, тож двері прихованого монтажу вилядатимуть ідеально і залишатимуться красивими багато років поспіль.

ЯК ФАРБУВАТИ?

Отже, найкращий вибір – обрати професійне фарбування на виробництві. Проте якщо обставини складаються таким чином, що доводиться фарбувати дверне полотно власними силами, слід дотримуватися правил фарбування:

1. Перш ніж розпочати нанесення фарби – підготуйте дверне полотно. Оскільки воно вже ґрунтоване, все, що залишається – обережно зняти його з петель та покласти горизонтально на поверхню, де відбуватиметься фарбування. Щоб фарба лягала рівно та однорідно полотно має знаходитися в ідеально горизонтальному положенні.

2. Багатошарове фарбування. Головна особливість якісних ґрунтовок для дверного полотна з МДФ – висока адгезія та швидке поглинання фарби. Отже, фарбувати доведеться декілька разів, наносити фарбу шар за шаром. Це займе певний час, адже перш ніж робити новий шар, треба дочекатися, поки висохне попередній. Якщо зробити все правильно та не квапитися, двері матимуть насичений та стійкий колір.

3. Правильний підбір інструментів. Технології фарбування щороку покращуються. Якщо раніше фарбували маляними пензлями або хутровим валом, то зараз оптимальну якість фарбування в домашніх умовах забезпечить спеціальний пристрій – малярний пульверизатор. Його перевага – можливість досягти більш рівного та тонкого шару фарби у порівнянні з іншими інструментами. Недолік – користуватися пульверизатором краще або в спеціальному приміщенні, або на вулиці, чи фарбувати полотно у приміщенні з чорновим оздобленням стін.

Після того, як дверне полотно буде пофарбоване і фарба висохне, двері можна повернути на петлі.

Київ, проспект Науки, 45, офіс 214 alumdoorsdveri@gmail.com +380671076677
uk